De gemeenteraad heeft deelgenomen aan de 24 uur van Woerden onder de naam “wandelraad”. Vele partijen waren aanwezig bij het altijd mooie evenement om geld in te zamelen tegen kanker. Uiteindelijk is er een mooi bedrag van 110.000 euro opgehaald!

Lees verder
24 uur van Woerden

De gemeente Woerden gaat meer samenwerken met de verschillende organisaties en grondeigenaren in de binnenstad. Dit gaan ze doen door middel van een stichting. Om hier meer richting aan te geven dan simpelweg het verbeteren van de binnenstad hebben we samen met de VVD een amendement opgesteld waarin vijf uitgangspunten staan voor de toekomstige stichting.

Lees verder
Stichting centrummanagement binnenstad

21-02-2024

Op 2 maart organiseert gemeente Woerden een bezoek naar windpark N33 (Meeden) en windpark Hanze/Groen (Dronten), om daar de windmolen parken te bekijken en met betrokkenen in gesprek te gaan.

Lees verder
Bezoek windpark

Deze week staat in het teken van het 10-jarig bestaan van de partij LijstvanderDoes. Daarom zijn er tot 7 oktober spandoeken te bewonderen in de gemeente. Ze hangen tot 22 september bij de rotondes aan de Hollandbaan/ Molenvlietbaan en Wulverhorstbaan/ Middellaan. Hierna komen er spandoeken te hangen in de dorpen van Kamerik, Harmelen en Zegveld. 

Lees verder
10 jarig bestaan Lijst van der Does

Heel druk in Woerden op zaterdag 24 juni tijdens het straat theater festival, druk maar heel gezellig. Het was dan ook goed toeven op een van de.schaduwrijke terrasjes die Woerden rijk is……Ook voor een stukje cultuur kun je goed in ons mooie stadje terecht!!

Lees verder
Straat Theater Festival

01-05-2023

Als LijstvanderDoes vinden we de openbare ruimte erg belangrijk De afdeling Realisatie & Beheer van de gemeente Woerden heeft een duidelijke nieuwsbrief uitgebracht. In deze nieuwsbrief leest u dan ook meer over de verschillende werkzaamheden, de planning en samenwerking van alle projecten in Woerden.

Lees verder
Werk in Woerden

30-04-2023

Wie anders dan een echte Woerdenaar besluit om een kaastoer te doen door Nederland? De 68-jarige Rob van Hoogdalem waagt zich met trekker en huisje aan een tocht van vijf maanden om aandacht te vragen voor inloophuizen met kanker. “Ze staan daar klaar voor mensen in de moeilijkste tijd van hun leven.”

Lees verder
Kaastour

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Deze dagen worden georganiseerd door het OranjeFonds en honderden maatschappelijke organisaties. In heel het land zijn er ruim 5.000 activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor anderen. Stichting Present Woerden, Betrokken ondernemers Woerden en Hart voor Woerden

Lees verder
Help jij ook een handje mee tijdens NLdoet 2023?

20-01-2023

Vanmorgen met LijstvanderDoes een werkbezoek aan het logeerhuis gebracht. Wat een prachtige voorziening is dat, en zo gezellig, lijkt wel een hotel…zo netjes! Wist u trouwens dat deze voorziening grotendeels draait op vrijwilligers en dat u dit kunt ondersteunen door Vriend van het logeerhuis te worden? Ben zelf ook vandaag vriend van geworden!!  Lenie van Leeuwen  

Lees verder
Logeerhuis

19-01-2023

Elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur kan je terecht op ons politiek spreekuur in restaurant de Reehorst op de Rijnstraat in Woerden. Er is dan iemand van de fractie aanwezig (meestal onze eigen Jaap van der Does) om jouw vragen op politiek gebied te beantwoorden.

Lees verder
Wist je dat…?

Voor alle duidelijkheid: LvdD is tegen het plaatsen van Windturbines en voor een zonnelint langs de A12. Voor nu is er nog een nipte meerderheid in de Raad voor windenergie. Laten we het gemeenschapsgeld wat er nu aan dure procedures uit wordt gegeven steken in het betaalbaar maken van energie-opwekking van huizen, flats. en bedrijven.

Lees verder
Geen Windturbines in Reijerscop

Afgelopen twee weken kwamen basisschoolleerlingen langs in de raadzaal namens een project over democratie. Ze mochten raadsleden vragen stellen over hun raadswerk en ervaringen. Hierbij was Stan als jong raadslid, samen met Hendrie van Inwonersbelangen, aanwezig en zorgde voor een paar leuke sessies. 

Lees verder
Basisscholen op bezoek

01-07-2022

Project Automaatje gered LijstvanderDoes heeft tezamen met Progressief Woerden een motie ingediend om de verlangde en noodzakelijke subsidie voor het project Automaatje veilig te stellen. Een motie is een dringend verzoek aan het College van B en W. Het project krijgt subsidie voor een professionele medewerker om de continuïteit van het project te waarborgen. Voor deze

Lees verder
Automaatje

WOERDEN – Woerden maait minder in mei. Dit komt door een motie van de partij Lijst van der Does. Ook Progressief Woerden stemde voor op de motie van de andere lokale partij. Marjolein Doorewaard, Raadslid van Progressief Woerden, vertelt ons hier meer over. Ook Chris van Iersel, stadsimker van Woerden en raadslid van Lijst van

Lees verder
Onverzorgd of prachtig?

27-02-2022

Onze nummer 6 en mede-oprichter van de partij –  Jaap van der Does vertelt over de strijd van het behoud van de boom aan de Jan Steenstraat. LijstvanderDoes zet zich in om de grens tussen grijs en groen goed te bewaken.

Lees verder
Groen in de wijk

24-02-2022

Onze nummer 4 – Herma Verbeij stipt de onveiligheid van fietsers van en naar school en de verkeersdrukte op Haanwijk in Harmelen aan en heeft hier een oplossing voor: een nieuwe aansluiting op de rondweg

Lees verder
randweg

22-02-2022

Het jeugdlintje is er voor kinderen in Woerden die het verschil maken. Bijvoorbeeld omdat ze zich vrijwillig inzetten voor anderen. Kinderen tussen 4 en 18 jaar oud kunnen hier voor in aanmerking komen.

Lees verder
Jeugdlintjes

17-02-2022

Onze fractievoorzitter – Lenie van Leeuwen vertelt over een aangenomen parkeer voorstel van LijstvanderDoes na de parkeerramp in de binnenstad. In het eerste uur dat de auto in een parkeergarage in de binnenstad wordt neergezet geldt gratis parkeren. Intussen is de duur verlengd tot ten minste 1 april!

Lees verder
Parkeerbeleid

04-02-2022

Zojuist is de openbare zitting van het Centraal Kiesbureau in Woerden geweest. Hier zijn de kieslijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel geworden en zijn de lijst-nummers van de partijen zijn bekend gemaakt. LijstvanderDoes heeft op basis van de stemmen van de vorige verkiezingen lijst nummer 4 gekregen. 

Lees verder
Lijst-4

04-02-2022

Kanker is een vreselijke ziekte die iedereen kan treffen. Wij allen kennen in onze directe omgeving wel een of meerderen die hierdoor getroffen zijn. Kanker is ook iets dat je niet alleen hebt, ook je gezin en directe omgeving worden erdoor geraakt, en ook hun leven staat op zijn kop.

Lees verder
Wereldkankerdag

Woerden doet het nog niet zo slecht qua financiën. Woerden scoort namelijk een 8. Dat wil niet zeggen dat er geen financiële zorgen meer zijn, maar dat we de problemen op het gebied van financiën goed onder controle hebben. En dat de uitspraken van onze wethouder de Regt bij de begrotingsbehandeliing in november juist zijn!!

Lees verder
Woerden scoort een 8 !!!

DOE MEE

VOLG ONS

Naast onze website en live ontmoetingen, kan je ons ook volgen op diverse social media, zoals Facebook en Instagram 

STEUN ONS

Ook jij kan de ontwikkelingen in jouw gemeente beïnvloeden. Van kleine ondersteuning tot actief lidmaatschap, iedere bijdrage wordt zeer op prijs gesteld

WORD LID

Wil je lid worden van onze partij? Dat kan! Een lidmaatschap van LijstvanderDoes kost slechts 12,50 Euro per jaar