Afgelopen twee weken kwamen basisschoolleerlingen langs in de raadzaal namens een project over democratie. Ze mochten raadsleden vragen stellen over hun raadswerk en ervaringen. Hierbij was Stan als jong raadslid, samen met Hendrie van Inwonersbelangen, aanwezig en zorgde voor een paar leuke sessies. 

Lees verder
Basisscholen op bezoek

01-07-2022

Project Automaatje gered LijstvanderDoes heeft tezamen met Progressief Woerden een motie ingediend om de verlangde en noodzakelijke subsidie voor het project Automaatje veilig te stellen. Een motie is een dringend verzoek aan het College van B en W. Het project krijgt subsidie voor een professionele medewerker om de continuïteit van het project te waarborgen. Voor deze

Lees verder
Automaatje

WOERDEN – Woerden maait minder in mei. Dit komt door een motie van de partij Lijst van der Does. Ook Progressief Woerden stemde voor op de motie van de andere lokale partij. Marjolein Doorewaard, Raadslid van Progressief Woerden, vertelt ons hier meer over. Ook Chris van Iersel, stadsimker van Woerden en raadslid van Lijst van

Lees verder
Onverzorgd of prachtig?

27-02-2022

Onze nummer 6 en mede-oprichter van de partij –  Jaap van der Does vertelt over de strijd van het behoud van de boom aan de Jan Steenstraat. LijstvanderDoes zet zich in om de grens tussen grijs en groen goed te bewaken.

Lees verder
Groen in de wijk

24-02-2022

Onze nummer 4 – Herma Verbeij stipt de onveiligheid van fietsers van en naar school en de verkeersdrukte op Haanwijk in Harmelen aan en heeft hier een oplossing voor: een nieuwe aansluiting op de rondweg

Lees verder
randweg

22-02-2022

Het jeugdlintje is er voor kinderen in Woerden die het verschil maken. Bijvoorbeeld omdat ze zich vrijwillig inzetten voor anderen. Kinderen tussen 4 en 18 jaar oud kunnen hier voor in aanmerking komen.

Lees verder
Jeugdlintjes

17-02-2022

Onze fractievoorzitter – Lenie van Leeuwen vertelt over een aangenomen parkeer voorstel van LijstvanderDoes na de parkeerramp in de binnenstad. In het eerste uur dat de auto in een parkeergarage in de binnenstad wordt neergezet geldt gratis parkeren. Intussen is de duur verlengd tot ten minste 1 april!

Lees verder
Parkeerbeleid

04-02-2022

Zojuist is de openbare zitting van het Centraal Kiesbureau in Woerden geweest. Hier zijn de kieslijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel geworden en zijn de lijst-nummers van de partijen zijn bekend gemaakt. LijstvanderDoes heeft op basis van de stemmen van de vorige verkiezingen lijst nummer 4 gekregen. 

Lees verder
Lijst-4

04-02-2022

Kanker is een vreselijke ziekte die iedereen kan treffen. Wij allen kennen in onze directe omgeving wel een of meerderen die hierdoor getroffen zijn. Kanker is ook iets dat je niet alleen hebt, ook je gezin en directe omgeving worden erdoor geraakt, en ook hun leven staat op zijn kop.

Lees verder
Wereldkankerdag

Woerden doet het nog niet zo slecht qua financiën. Woerden scoort namelijk een 8. Dat wil niet zeggen dat er geen financiële zorgen meer zijn, maar dat we de problemen op het gebied van financiën goed onder controle hebben. En dat de uitspraken van onze wethouder de Regt bij de begrotingsbehandeliing in november juist zijn!!

Lees verder
Woerden scoort een 8 !!!

Woerden, 7 oktober 2021 – Het huisvesten van asielzoekers is geen eenvoudige zaak. Het is zoeken naar een balans tussen barmhartigheid en realiteit. De fractie van LijstvanderDoes heeft kennis genomen van het krantenbericht in het AD van 6 oktober jl. over de eventuele komst van asielzoekers naar Woerden.

Lees verder
Huisvesting asielzoekers

De raadsvergadering van donderdag 15 juli ging over het afwegingskader grootschalige opwekking van energie in de gemeente Woerden. Het grootste struikelblok blijkt de vraag: “ komen er wel of niet grote windturbines in Woerden? “ In de tijd voor de vergadering blijkt al snel dat er grote verdeeldheid is tussen de partijen.

Lees verder
Raadsvergadering van 15 juli 2021

20-07-2020

Elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur kan je terecht op ons politiek spreekuur in restaurant de Reehorst op de Rijnstraat in Woerden. Er is dan iemand van de fractie aanwezig (meestal de vice-fractievoorzitter Jaap van der Does) om jouw vragen op politiek gebied te beantwoorden.

Lees verder
Wist je dat?

DOE MEE

VOLG ONS

Naast onze website en live ontmoetingen, kan je ons ook volgen op diverse social media, zoals Facebook en Instagram 

STEUN ONS

Ook jij kan de ontwikkelingen in jouw gemeente beïnvloeden. Van kleine ondersteuning tot actief lidmaatschap, iedere bijdrage wordt zeer op prijs gesteld

WORD LID

Wil je lid worden van onze partij? Dat kan! Een lidmaatschap van LijstvanderDoes kost slechts 10 Euro per jaar