Wil je in aanmerking komen voor een nieuwbouwwoning, dan kun je met meer te maken krijgen dan alleen een loting. Bij sommige projecten worden tegenwoordig ook biedingen toegestaan. Niet iedereen is even blij met die ontwikkeling.

More...Artikel uit het AD. Klik hier voor het hele artikel.


Ook nieuwbouwprojecten worden zo opgedreven. Zou je als gemeente hier wat tegen kunnen doen, bijvoorbeeld in een verordening?


Nieuwbouwhuizen zijn zo al zo ontzettend duur geworden. Bijvoorbeeld het project Koedam op de Zandweg. Deze kosten tussen de 8 tot 9 ton voor een twee onder 1 kap. In Haarzuilens betaal je al snel 9 ton tot 1.1 miljoen en dan moet je zelf badkamer en keuken nog kopen. Op de Rijnvliet ben je tussen de 6 en 8 ton kwijt voor rijtjeswoningen.

Dit is toch niet meer te betalen voor de gewone burger?


Met deze ontwikkeling is LvdD het totaal niet eens. Donderdag tijdens de raadsvergadering gaat Lijst van der Does hier vragen over stellen aan het college....

Wordt vervolgd.

Nieuwbouwwoningen worden meestal verloot, maar sommige projectontwikkelaars proberen de opbrengst te verhogen door huizenzoekers te laten bieden. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto