In het AD van deze week staat een stukje over de proef die de gemeente houdt met het niet fietsen op zaterdag in de Rijnstraat.

More...

Mensen die wij hierover spreken vinden dat heel vaak een erg goed idee, en vragen zelfs om van de Rijnstraat een wandelstraat te maken, met een uitzondering voor invaliden. Dit zou de veiligheid zeker ten goede komen, en het ook veel gezelliger maken in de Rijnstraat. 

Nog meer mensen geven aan dat de goot in het midden van de straat beter kan verdwijnen. Deze goot met als bijnaam plasgoot, zorgt voor veel irritatie. Mensen die lopen, zwikken in die goot, fietsers vallen of bijna vallen er en voor mensen met een scootmobiel, rollator of looprek is het helemaal gevaarlijk. Veel mensen zouden daarom graag zien dat de goot verdwijnt en dat als tijdelijke maatregel de goot wordt afgedekt met de platen die er ook tijdens de Woerdense Mart liggen. 

LijstvanderDoes is het eens met de mensen en vindt ook de goot een onding en gevaarlijk, en hoopt ook dat de Rijnstraat een wandelstraat wordt en de Achterstraat en Havenstraat als doorgaande route gaan functioneren.


Link naar bericht in het AD.


Door: 

Lenie van Leeuwen

Lijst van der Does