Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Deze dagen worden georganiseerd door het OranjeFonds en honderden maatschappelijke organisaties. In heel het land zijn er ruim 5.000 activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor anderen. Stichting Present Woerden, Betrokken ondernemers Woerden en Hart voor Woerden nodigen Woerdenaren uit om deel te nemen aan de vrijwilligersactie van NLdoet.

More...

Kennismaken


NLdoet is dé kans om te ervaren dat ertoe doen niet alleen iets doet voor degenen die geholpen worden, maar ook voor de vrijwilligers zelf. Tijdens deze twee dagen maak je op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennis met vrijwilligerswerk in Woerden.


Takkenwijven, pannenkoeken, harketingmanagers en versierders gezocht

Met NLdoet is er voor ieder wat wils te doen. Of je nou van koken, doe-het-zelven, tuinieren, een sportactiviteit of spelletjes spelen houdt. Tot het snoeien van takken of aanharken van het terrein, tot het bakken van pannenkoeken voor bewoners of scootmobiel-versier-workshops. Er wordt van alles georganiseerd. Kies zelf het (dag)deel uit dat jij en eventueel familie, vrienden of collega’s gezellig aan de slag gaan. Vol = vol dus wees er snel bij!

Ertoe dóen in Woerden


De NLdoet actie wordt in gemeente Woerden georganiseerd door tientallen lokale maatschappelijke organisaties. “Wat je ook kiest om te doen op NLdoet, je dóet ertoe. Veel mensen willen wel iets doen maar weten niet waar te beginnen. Met NLdoet kun je letterlijk en figuurlijk heel makkelijk echt ertoe dóen’’ vertelt Ellen Vossen van Stichting Present Woerden. Alle activiteiten kun je in een dag(deel) doen. En ze zorgen er allemaal voor dat niemand er alleen voor staat en iedereen kan meedoen aan de samenleving’’ vertelt Marieke Dik van Betrokken ondernemers Woerden. Het is een mooie kans voor inwoners van Woerden om de handen uit de mouwen te steken en te laten zien dat wij er allemaal voor elkaar zijn. Als het bevalt, dan ga je nog eens terug. Of je kunt via Overzicht vrijwilligerswerk in Woerden (hartvoorwoerden.nl) alle klussen vinden waarmee je ook op een andere dag in het jaar ertoe doet” vertelt Yvonne van Druten van Hart voor Woerden.