Het jeugdlintje is er voor kinderen in Woerden die het verschil maken. Bijvoorbeeld omdat ze zich vrijwillig inzetten voor anderen. Kinderen tussen 4 en 18 jaar oud kunnen hier voor in aanmerking komen.

More...

Helaas heeft de gemeente door de verstrengde corona-maatregelen destijds de uitreiking moeten uitstellen. Maar gelukkig kan het nu wel: We zijn verheugd dat de officiële uitreiking van de allereerste Jeugdlintjes plaatsvindt op 22 februari 2022.

Wethouder en locoburgemeester Arjan Noordhoek spreekt de gedecoreerde kandidaten toe, hij leest de juryrapporten voor en interviewt de kinderen. Burgemeester Victor Molkenboer overhandigt de Jeugdlintjes en reikt uit.

Kinderboekenschrijfster Tosca Menten is gevraagd een tekst voor te dragen, specifiek gericht aan de winnaars van een Jeugdlintje.


De gedecoreerde winnaars:

  • Felien Verschelling (9 jaar) uit Woerden
  • Finn van der Does (11 jaar) uit Harmelen
  • Ise Bunnik (11 jaar) uit Zegveld
  • Jonne Bekker (12 jaar) uit Woerden

Zoals de oplettende lezer al heeft gezien, zit daar een bekende naam tussen. Een van degenen die een jeugdlintje krijgen is een kleinzoon van onze eigen Jaap. Finn is opgegeven voor het jeugdlintje omdat hij toen hij in de jeugdraad van Harmelen zat, het initiatief nam om een basketbal wedstrijd in rolstoelen te organiseren, zodat gezonde kinderen konden ervaren hoe het is in een rolstoel te moeten leven. Finn van der Does is een pienter en vrolijk jong, met veel oog voor anderen,  ondanks al zijn eigen handicaps.


LijstvanderDoes is enorm trots op deze 4 kanjers die ieder een geweldige inzet hebben getoond.


Alle 4 winnaars van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende decoratie. !!!


LvdD