Wie anders dan een echte Woerdenaar besluit om een kaastoer te doen door Nederland? De 68-jarige Rob van Hoogdalem waagt zich met trekker en huisje aan een tocht van vijf maanden om aandacht te vragen voor inloophuizen met kanker. "Ze staan daar klaar voor mensen in de moeilijkste tijd van hun leven."

More...

Een inloophuis voor kanker is een plek waar mensen die geraakt zijn door kanker, zoals patiënten, familieleden en vrienden, terecht kunnen voor ondersteuning, informatie en advies. Het doel van een inloophuis is om een veilige en warme omgeving te bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en steun kunnen vinden bij elkaar.

In een inloophuis voor kanker kunnen verschillende activiteiten worden aangeboden, zoals lotgenotenbijeenkomsten, workshops, lezingen en ontspanningsactiviteiten. Daarnaast bieden veel inloophuizen ook individuele ondersteuning, zoals gesprekken met een maatschappelijk werker of psycholoog.

De meeste inloophuizen voor kanker worden gerund door vrijwilligers en zijn gratis toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met kanker, ongeacht leeftijd, geslacht, geloof of achtergrond. Het mag duidelijk zijn dat sponsoring belangrijk is voor deze inloophuizen. Rob van Hoogdalem is zo’n kanjer die zich regelmatig met volle overgave inzet voor de inloophuizen. Zo ook deze keer: De 68-jarige Rob van Hoogdalem waagt zich met trekker en huisje aan een tocht van vijf maanden om aandacht te vragen voor inloophuizen met kanker. "Ze staan daar klaar voor mensen in de moeilijkste tijd van hun leven."

Rob vertrekt op 6 mei uit Woerden en doet in vijf maanden tijd alle inloophuizen van Nederland aan. LijstvanderDoes doet mee en koopt een hele kaas van 12Kg.


Lees hier het volledige bericht.