Na ruim 7 maanden is op 31 oktober het NK Tegelwippen 2023 op zijn einde gekomen. De gemeente Woerden wipte in totaal 19.694 tegels. Dat was goed voor een 9e plaats in het klassement van middelgrote gemeenten (50.000 tot 100.000 inwoners)

More...

Tegeltaxi groot succes

Met de komst van de tegeltaxi ontzorgde de gemeente inwoners. Inwoners hoefden hun gewipte tegels niet meer in te leveren op het Stadserf. Deze werden op afspraak gratis opgehaald. De Tegeltaxi is in totaal maar liefst bij 95 adressen langs gegaan om tegels op te halen.

 

Woerden wint van Zeist

Ook dit jaar streed de gemeente Woerden tegen de gemeente Zeist om de meest gewipte tegels. De gemeente Zeist eindigde dit jaar als 27e bij de middelgrote gemeenten. Dat betekent dat Woerden dit jaar de strijd heeft gewonnen.

 

Het goede voorbeeld

Waar de gemeente vorig jaar nog 5381 tegels wipte, waren dat er nu dus bijna vier keer zoveel. Dit komt onder andere doordat de gemeente zelf veel plekken in de openbare ruimte heeft vergroend. Afgelopen oktober werden delen van stoepen vergroend in het Staatsliedenkwartier. Dat leverde maar liefst 3932 gewipte tegels op.


Door Ad de Regt

Wethouder Lijst van der Does