Vanwege de heersende woningnood ook in Woerden, zouden statushouders ook gewoon op de wachtlijst moeten komen voor een woning, net als iedere Nederlander die een huurhuis wil.

More...

De spreidingswet die in Den Haag is opgesteld is nog niet in werking getreden, en omdat het kabinet demissionair is, zal het ook nog wel even duren voordat deze wet besproken wordt en ingaat. Door deze wet wordt het mogelijk om gemeenten te verplichten om asielzoekers op te vangen in een apart asielzoekerscentrum. Dan hebben we het dus niet over statushouders, want die hebben de hele procedure al doorlopen en mogen in Nederland blijven.


In de aanloop van de spreidingswet is er vanuit de gemeente Woerden kontakt geweest met het COA om te zoeken naar een geschikte ruimte voor (tijdelijke) opvang van asielzoekers. LijstvanderDoes is van mening dat echte vluchtelingen altijd op ons moeten kunnen rekenen, en goed opgevangen moeten worden. Echter gelukszoekers ook wel aangeduid als veilige landers, geen opvang moeten krijgen en zo snel mogelijk uitgezet moeten worden.


Door:

Lenie van Leeuwen

Lijst van der Does