Onze wethouder Ad de Regt heeft helaas besloten om zijn functie als wethouder in Woerden neer te leggen. De eerste gemeenteraadsvergadering in het nieuwe jaar (25 januari 2024) zal zijn laatste vergadering als wethouder voor LijstvanderDoes zijn. 

More...

De reden van zijn besluit is dat het wethouderschap hem fysiek te zwaar wordt. Wij vinden dit als fractie en bestuur uiteraard ontzettend jammer. Tijdens de 3 jaar dat hij onze wethouder was, hebben we als fractie en als partij heel fijn met Ad samengewerkt. Veel dingen heeft LijstvanderDoes voor elkaar kunnen krijgen met Ad als wethouder. Vooral op het gebied van groei en bloei zijn grote stappen gemaakt onder zijn leiding. Een paar voorbeelden: het bomenbestand is in de hele gemeente flink uitgebreid,  hij heeft zich ingezet voor meer bloeiende bermen en we hebben nu een stadsecoloog in dienst is bij de gemeente. Dat kun je toch wel een succes noemen. Ook als financieel wethouder, in de vorige coalitieperiode, heeft hij aan de wieg gestaan van het begin van het betere financiële bewustzijn in de organisatie Daar zijn wij hem erg erkentelijk voor. Evenals voor zijn goede adviezen en de momenten dat we even samen konden sparren. 

LijstvanderDoes moet nu gaan nadenken over een opvolger voor Ad de Regt en dat zal beslist niet meevallen, want goede wethouders zijn dun gezaaid.  Zodra hierover duidelijkheid is hoort u van ons.


door:

Lenie van Leeuwen

LijstvanderDoes, fractievoorzitter