Zaterdag 13 januari hebben we als hele fractie een interessant werkbezoek gehad bij de voedselbank in Woerden. 

More...

Het bestuur heeft ons rondgeleid en ons alles verteld over het reilen en zeilen van de Voedselbank. Wat een enthousiast bestuur en medewerkers en wat doen ze prachtig werk voor de samenleving in Woerden! We waren onder de indruk van al het werk wat er wordt verzet door alle vrijwilligers. Het is ongelooflijk hoeveel er bij komt komen om Woerdense inwoners iedere week een mooi en gezond voedselpakket te kunnen geven.  Maar naast het geven van de voedselpakketten ondersteunen ze de mensen die het nodig hebben;  soms is een luisterend oor precies wat iemand nodig heeft maar ook verwijzen ze de mensen door naar instanties die hen verder kunnen helpen. De vrijwilligers hebben een groot netwerk en de voedselbank werkt nauw samen met maatschappelijke organisaties zoals bijv. De Terugwinning! 

De gemeente Woerden ondersteunt de Voedselbank  met de huurprijs van het pand en verder krijgen ze erg veel via donaties zowel in producten als in geld. Bewoners van Woerden doneren geld of houdbaar voedsel en ook de winkelketens en maatschappelijke organisaties zoals de Lionsclub Woerden en kerken werken mee.

De stijging van de energieprijzen en de boodschappen hebben ertoe geleid dat er veel meer mensen afhankelijk zijn geworden van de voedselbank. Fijn er een voedselbank is in Woerden, maar nog beter zou het zijn als de voedselbank niet meer nodig zou zijn, want dat zou betekenen dat deze mensen zichzelf kunnen redden in ons rijke Nederland! Het was een inspirerend werkbezoek en prachtig om het enthousiasme van bestuur en medewerkers te mogen ervaren!

 

Fractie LvdD