Begin 2018 sloot de HAP in het voormalige Hofpoortziekenhuis haar deuren. Vanaf die tijd is het voor bewoners van Woerden en omstreken niet meer mogelijk om na 17.00 uur en in het weekeind medische hulp in Woerden te krijgen.

More...

Dit is iets wat heel erg leeft onder de bevolking van Woerden en niemand die het snapt. Woerden wil gewoon weer een HAP waar je in de avond en in het weekend terecht kunt met zaken die niet tot na het weekeinde of tot de volgende dag kunnen wachten.

Helaas is ondanks al onze inspanningen het tot nu toe nog niet gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Dat ligt grotendeels aan de wetgeving vanuit Den Haag. De gemeente is namelijk geen partij in besprekingen hierover. Wel heeft de wethouder regelmatig kontakt met de huisartsen en het Antonius Ziekenhuis en daarmee kan wel invloed uitgeoefend worden.

Het Antonius wil graag op het terrein van het voormalige Hofpoort huizen gaan bouwen. Hiervoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig en dat is iets wat wel door de raad beslist moet worden. Een paar jaar geleden is door de meerderheid van de raad (alsook de wethouder) gezegd dat Woerden eerst goede zorg in avonduren en weekenden terug wil, voordat we hieraan gaan meewerken. LvdD wil zich aan deze belofte te houden en tot het uiterste gaan om weer een HAP voor Woerden terug te laten komen. Hopelijk willen de andere partijen in de raad dit ook nog steeds en komt er weer een HAP in Woerden terug!

Door:

Lenie van Leeuwen

Fractievoorzitter Lijst van der Does