Woensdagmiddag 27 maart was er een demonstratie bij het Gemeentehuis in Woerden waar inwoners van Harmelen in verband met de plaatsing van de windturbines op Reijerscop. We begrijpen hun grote bezorgdheid. 

More...

Wij, LijstvanderDoes, maken ons ook ernstige zorgen over de gezondheidsproblematiek rondom de te bouwen Windturbines in de Reijerscop. Wij zetten ons al jaren in tegen de plaatsing van de Winturbines zolang dit niet duidelijk is wat dit doet met de gezondheid van onze inwoners. Ik ben mee geweest naar het werkbezoek op 2 maart en ben ook geschrokken van wat voor een impact de grote Windturbines hebben op de bewoners. Het was heftig om de verhalen aan te horen van de bewoners die enorme last hebben van het laagfrequent geluid en de slagschaduw.

Daarom hebben wij ook voorgestemd op donderdag 21 maart op de motie ‘Vreemd aan de orde van de dag van Inwonersbelangen/VVD en Woerden voor Democratie’ Gemeenteraad Woerden pauzeert activiteiten Windturbines Reijerscop tijdens de Raadsvergadering. Helaas heeft de motie het net niet gehaald op 1 stem na.


Link naar artikel in het AD: Klik hier

Link naar de motie: Klik hier


Door: Monique Verheyen

Raadslid LijstvanderDoes