Hier is de kandidatenlijst voor LijstvanderDoes inzake de gemeenteraadsverkiezingen 20221: Lenie van Leeuwen

(Lijsttrekker)

Woont in Molenvliet/Woerden. Is fractievoorzitter en lijsttrekker. Bijna 4 jaar in de raad als raadslid. Wil heel graag dat er in Woerden weer 24/7 spoedeisende hulp en medicijnverstrekking beschikbaar komt. Goede doorstroming en randwegen rondom Woerden staan op haar verlanglijstje, evenals een woning voor iedereen. Ook moeten de gemeentelijke financiën in orde zijn en wil ze graag duurzame energietransitie, met oog voor de gezondheidsrisico’s.

Haar motto: Medische Zorg 24/7 dichtbij, daarmee maak je Woerden blij!

2: Stan Droogh

Woont in Molenvliet/Woerden. Is met zijn net 20 jaar het jongste lid van LijstvanderDoes. Studeert in Utrecht. Zijn interesses liggen bij de ruimtelijke ordening, en milieu. Ook wil hij als jongeman, de jongeren een stem geven in de raad. Hij is al aan het warmlopen als fractie-assistent van LijstvanderDoes en heeft veel zin om als raadslid aan de gang te gaan.

Motto: Politiek is ook ruimte en groen voor jongeren die mee willen doen!!

3: Monique Verheyen

Geen onbekende in Harmelen en omstreken. Is al 4 jaar raadslid en wil graag door. Haar interesses liggen op het gebied van de Energietransitie en de speeltuinvoorzieningen. Ook het Sociaal Domein draagt zij een warm hart toe. Zij bemant het politieke spreekuur van LijstvanderDoes in het Dorpshuis van Harmelen samen met Herma.

Motto: Ja tegen Zonnelint, Nee tegen turbinewind!!

4: Herma Verbeij

Een nieuw gezicht wellicht, maar iemand met veel politieke ervaring zowel als gemeenteraadslid als wethouder. Haar specialiteiten liggen op het gebied van het Sociaal Domein, Onderwijs, Participatie en wonen. Momenteel heeft zij zitting in de Participatieraad, die de gemeente adviseert op velerlei gebieden. Zij heeft heel veel zin in een functie in de raad. Zij doet samen met Monique het politieke spreekuur van LijstvanderDoes in het Dorpshuis in Harmelen.

Haar motto is: Woerden zijn we met elkaar, een mooie groene en leefbare gemeente!

5: Kristel Noordergraaf

Een van de jongere talenten bij LijstvanderDoes. De in Woerden geboren en tegenwoordig wonend in Kamerik, is bij de Woerdense bevolking sinds 2016 bekend als actievoerder tegen de leegstand van sociale huurwoningen.

Een aantal jaren geleden heeft zij er persoonlijk voor gezorgd dat er prestatie afspraken zijn gemaakt met GroenWest over de leegstand van sociale huurwoningen.

Op dit moment loopt zij zich als fractie-assistent van onze partij al een poosje warm. Haar interesses liggen op het gebied van wonen, werk & inkomen, dierenwelzijn, natuur, milieu en energietransitie. Zij verheugt zich erop om in de raad als raadslid nog meer te tonen wat zij in haar mars heeft.

Motto: Geen leegstand in Woerdens woningland!!

6: Jaap van der Does

Deze man behoeft nauwelijks toelichting, wie kent hem niet? Ons oudste fractielid is met zijn 80 jaar al meer dan 25 jaar met veel plezier werkzaam als raadslid in de raad. Hij is oprichter van onze partij en inzetbaar op alle gebieden die aan bod komen in de raad. De belangen van onze bevolking komen bij hem altijd op de eerste plaats. Het wekelijkse politieke spreekuur in de Reehorst is op zijn initiatief opgezet en is nog steeds de laagdrempelige manier voor de inwoners om hun (politieke) problemen te komen bespreken.

Een uitspraak van Einstein die Jaap graag citeert is zijn motto: Zonder de bij sterven wij!!

7: Chris van Iersel

Nog een oudgediende en een bekend gezicht van LijstvanderDoes. Ook al meer dan 25 jaar ervaring als raadslid. Heeft als specialisatie het milieu, openbare ruimte en de ruimtelijke ordening. Bij heel veel mensen uit de gemeente Woerden bekend als stadsimker van Woerden. Hij weet veel en kan dan ook enthousiast vertellen over de bloemetjes en de bijtjes.

Zijn motto is: Blij met bloeiende bermen!

8: Lia Arentshorst

Sinds 4 jaar raadslid en wil graag verder. Een bekend gezicht in Woerden, heeft 25 jaar een juwelierszaak in de Voorstraat gehad en helpt in de Plint met: “Samen zijn samen doen”. Heeft de afgelopen jaren het Sociaal Domein, en recreatie onder haar hoede gehad. Wil meer huiskamers van de buurt in Woerden om eenzaamheid terug te dringen. Helpt al jaren mee om de zorg in Woerden terug te krijgen. Zet zich samen met Lenie in om in Woerden een Ouden Huis te realiseren.

Haar motto: Alternatieve huisvesting voor ouderen ook in de gemeente Woerden!

9: Harold Niericker

Nog een nieuw gezicht wellicht. Heeft 3 jaar geleden als kandidaat voor U26 samen met Lenie en Jaap op de provinciale lijst gestaan. Heeft een nuchtere en onderzoekende geest, en weet heel goed wat hij wel en niet wil voor Woerden. Zijn belangstelling gaat uit naar verkeer en energietransitie. Op dit moment is hij bij LijstvanderDoes de webmaster van de partij.

Zijn motto: www. wie doet er lokaal met ons mee!

 

10: Saph Metekohy

Saph Metekohy is zichzelf in alle aspecten en verhalen die erbij horen. Ze heeft een levensmotto:
Je bent niet door dingen of situaties heen gegaan om er vervolgens niets mee te doen. Met dit motto zet ze zich al jaren in op verschillende vlakken, oa inclusie, sociaal domein en cultuur. Saph is een bezige bij, vanaf begin onderdeel van werkgroep Coming out Woerden. Ook klopt er niemand vergeefs bij haar aan, ze zal altijd proberen om mensen t helpen, zo veel als ze kan. Als je inclusie zegt, dan zeg je eigenlijk Saph!

"Je bent niet door dingen of situaties heen gegaan om er vervolgens niets mee te doen."

11: Monique Kingma                                      

   (Woerden/Snel en Polanen)

12: Bert van der Does                                     

   (Harmelen)

13: André van der Vegt                                  

   (Woerden)

14: Brigitte van Hengel                                  

   (Woerden/Staatsliedenkwartier)

15: Marc Verheyen                                         

   (Harmelen)

16: Nico Noordergraaf                            

   (Kamerik)

17: Rob van Hoogdalem                                  

   (Zegveld)

18: Henk de Jong                                            

   (Woerden/Schilderskwartier)

19: Dammis van 't Zelfde                                 

   (Woerden/Schilderskwartier)

20: Arie van Leeuwen                                     

   Woerden/Molenvliet)

21: Leo Wilbrink                                            

   (Woerden/Bomenbuurt)

22: Anno Visser                                     

   (Woerden/Schilderskwartier)

23: Johan Arentshorst                                                

   (Woerden/Schilderskwartier)

24: Jan Bulk                                                  

   (Woerden/Molenvliet)

DOE MEE

Naast onze website en live ontmoetingen, kan je ons ook volgen op diverse social media, zoals Facebook en Instagram 

Ook jij kan de ontwikkelingen in jouw gemeente beïnvloeden. Van kleine ondersteuning tot actief lidmaatschap, iedere bijdrage wordt zeer op prijs gesteld

Wil je lid worden van onze partij? Dat kan! Een lidmaatschap van LijstvanderDoes kost slechts 10 Euro per jaar

Enter your text here...