Woensdag 12 juli is er een bezoek gebracht aan de watersportvereniging Woerden. Een laagdrempelige vereniging die vele vormen van watersport aan de Cattenbroekerplas mogelijk maakt voor ongeveer 400 leden en dit in de toekomst ook graag wil blijven doen.

More...

De vereniging heeft nu een locatie bestaande uit een aantal containers naast het bekende strandje aan de Cattenbroekerplas. Sinds 2015 ligt er een bestemmingsplan om dit gebied om te toveren. In de tussentijd kon de watersportvereniging een tijdelijk onderkomen maken en gebruiken. Hierbij dacht eenieder dat dit voor 2 of 3 jaar zou gelden. Intussen is het 2023 en is er nog steeds weinig veranderd. Dit is ook te zien aan het tijdelijk onderkomen van de watersportvereniging. De containers zijn niet gemaakt om permanent te blijven bestaan. In de toekomst wil de watersportvereniging blijven bestaan en hebben hiervoor een nieuwe locatie voor ogen aan de Cattenbroekerplas. 

De spelers in het gebied bij de Cattenbroekerplas is onder andere de gemeente Woerden. Daarom zien wij mogelijkheden om dit onderwerp bespreekbaar te maken in de raad. Dat kan de stand van zaken van het proces Cattenbroekerplas besproken worden, waar de toekomst van de watersportvereniging een onderdeel van uitmaakt. Een aantal andere fracties waren ook aanwezig en denken hier ook over na. 


Door:

Stan Droogh

Raadslid LijstvanderDoes

Afbeelding 1: Voorzijde Watersportvereniging Woerden

Afbeelding 2: Achterzijde Watersportvereniging Woerden

Foil surfing: één van de mogelijke activiteiten van de vereniging