Woerden krijgt toch een Cruyff Court. Een voorstel de eerste gelden voor een kunstgrasveld vrij te maken, kreeg donderdagavond in de gemeenteraad een meerderheid.

More...

Donderdagavond 6 juli is er door de gemeenteraad een amendement aangenomen waardoor er toch een Cruyff Court of een voetbalveldje gerealiseerd gaat worden in Woerden. Het college had het besluit genomen dat er geen Cruyff Court in Woerden kon komen vanwege de hoge kosten en omdat er geen geschikte locatie was te vinden. Nasir Lalout , die al jaren zich hard maakt samen met andere jongeren voor een Cruyff Court in Woerden, liet toen al weten dat de gemeenteraad er over ging en bleef zich inzetten voor deze vurige wens van jongeren.


Het college stelde in de kadernota voor eerst opnieuw in gesprek te gaan met de jongeren maar op initiatief van W&D, LijstvanderDoes, Inwonersbelangen en Splinter werd er op 6 juli een amendement ingediend om direct te starten met het realiseren van een Cruyff Court of een voetbalveldje! Met 15 stemmen voor ( 13 tegen) is dit voorstel aangenomen. Een prachtig initiatief van de jongeren zelf is hiermee een feit!


Door:

Herma Verbeij

Raadslid Lijst van der DoesKlik hier voor het originele bericht uit het AD.

en hier voor een volgend bericht uit het AD.