De oude Schulenburch is al een tijdje aan vernieuwing toe. Om de sloop en bouw naar voren te halen, hebben we samen met vier partijen schriftelijke vragen gesteld. Tot die tijd moet de gemeente de Schulenburch financieel blijven ondersteunen door een subsidie. 

More...

Geen capaciteit

Het begon tijdens het dorpsplatform rond het midden van november. Daar werd het plan gepresenteerd door de stichting Schulenburch. En ik moet zeggen. Het zag er gewoon mooi uit. Het moet alleen nog wel getoetst worden door de gemeente en andere partners voor het een realiteit kan worden. Juist daar ligt nu het probleem doordat de gemeente aangeeft er geen capaciteit voor te hebben. 

 

Schriftelijke vragen

Daarom hebben we samen met CU-SGP, CDA, D66 en IB schriftelijke vragen ingediend. Hierin hebben we een flink aantal vragen gesteld om te kijken of we ergens tijdelijk capaciteit weg kunnen halen zodat het kan worden ingezet voor projecten die het harder nodig hebben, zoals de Schulenburch. Denk aan het onderzoek in Middelland om meer woninglocaties te zoeken. Iets wat zeker een flink aantal jaar duurt voordat er (misschien) nieuwe woningen staan.
We wachten de beantwoording van de schriftelijke vragen af en weten erna meer. 

 

Subsidie

In de tussentijd moet de Schulenburch het volhouden en dat kunnen ze niet zelfstandig. De stichting heeft aangegeven dat ze rond kunnen komen tot maart/ april wanneer ze er alleen voor staan. Erna moeten ze maatregelen nemen. Ze kunnen het langer volhouden door een gemeentelijke bijdrage in de vorm van een subsidie. Dit was eerst heel normaal alleen sinds 2021 wordt de Schulenburch niet meer gegeven door de gemeente.
Daarom waren we afgelopen gemeenteraad kritisch naar het college. Na mijn bijdrage heeft de wethouder aangegeven de achterstallige subsidies alsnog te willen betalen. Daar ben ik voorlopig tevreden mee. 

 

door Stan Droogh, 


raadslid LijstvanderDoes