Parkeren in het centrum van Woerden in de avonduren blijft ongewijzigd. Tot 18.30 uur blijft het betaald parkeren en daarna parkeert u zowel bovengronds als ondergronds gratis.

More...

Het kostte enige moeite om dit te realiseren. In de Raadsvergadering van  11 januari haalde het amendement (wijzigingsvoorstel) van LijstvanderDoes en CDA geen meerderheid en waren er evenveel voorstemmers als tegenstemmers. In de Raadsvergadering van 25 januari waren er 17 voorstemmers en 13 tegen zodat het amendement werd aangenomen. Naast LijstvanderDoes en het CDA stemde ook de fractie van D66 voor dit voorstel alsmede de fractie van de VVD en Splinter.

Het aannemen van dit voorstel is van groot belang voor de vitaliteit van de binnenstad in de avonduren. Het betekent dat u kosteloos boodschappen kunt doen bij Albert Heijn. Horeca gelegenheden kunt bezoeken , uw kind bij Het Klooster kunt brengen, maar ook een kerkdienst kunt bezoeken of zomaar op een warme zomeravond een lekker ijsje kunt gaan eten zonder extra parkeerkosten.

Wethouder Vierstra beoogde met zijn voorstel dat het paste in het beleid van een autoluwe binnenstad en dus meer auto’s in de parkeergarages. Maar een meerderheid van de Raad vond dit toch te ver gaan. In dit geval geniet wat minder autoluw de voorkeur in het belang van een vitale binnenstad. Ook bereikten ons berichten van veel oudere inwoners dat zij vanuit veiligheidsmotieven geen garages bezoeken  in de avonduren. Het was de tweede keer dat vanuit het college een poging werd gedaan om betaald parkeren in te voren in de avonduren. In 2014 wilde wethouder Duindam dit ook al en waren ook LijstvanderDoes en het CDA de partijen die dit verhinderden. Ook een voorstel om het parkeren op zondag nader te bekijken werd door dezelfde partijen afgewezen. Onderzoeken kosten geld en betaald parkeren op de zondag is bij voorbaat kansloos.

 

Namens de fractie van LijstvanderDoes

Jaap van der Does

Lenie van Leeuwen