Een aantal jaar geleden is er enorm bezuinigd op de Openbare Ruimte in Woerden. Er was toen een groot financieel tekort in de gemeentekas. 

More...

De Openbare Ruimte is een groot ‘bedrijf’ in de gemeente waar veel geld in omgaat: het gaat daarbij om onze bruggen, wegen, fietspaden, speeltuinen, bomen, parken, bermen, lantaarnpalen en nog veel meer. Iedere inwoner heeft er dus mee te maken! Maar er is zoveel bezuinigd dat we nu alleen nog maar iets repareren of vervangen als het onveilig dreigt te worden. Dat is natuurlijk absoluut niet goed. En we gaan het ook steeds meer merken. Wethouder Ad de Regt (LvdD) van Openbare Ruimte heeft daar ook vaak voor gewaarschuwd: het gaat zo niet goed, er moet gewoon meer geld naartoe! 
De Algemene Rekenkamer van de gemeenteraad heeft in een hard rapport die situatie en de oorzaken beschreven. Donderdag 30 maart heeft de gemeenteraad daarover stevig gedebatteerd en besloten om in stappen het beleid voor de Openbare Ruimte opnieuw op poten te zetten. Met gelijk meer aandacht voor milieu, biodiversiteit en klimaatveranderingen. 

Lijst van der Does is daar blij mee want onze dagelijkse leefomgeving is voor iedereen ongelofelijk belangrijk. Dat mag geld kosten.


Ad de Regt,

Wethouder gemeente Woerden

namens Lijst van der Does